söndag 28 april 2013

In i vecka 13

 
 
Lite dålig bildkvalité, men här är första beviset att magen börjat växa lite, roligt att det syns trots att man har en del överskotts fett på sin kropp sedan tidigare.
 
Enligt barnmorskan skulle jag nu i onsdagen som var ha gått in i vecka 13, men efter ultraljudet i måndags har vi fått räkna om lite och idag söndag har vi gått in i vecka 13 i stället.....
 
Jag mår rätt okej, har några dagar inte känt av illamåendet så mycket men är fortfarande väldigt trött, springer mycket på toan och kissar då livmodern nu ligger väldigt nära urinblåsan och trycker på den. Dessutom har jag fortfarande som mensvärks känningar, vilket ska betyda att livmodern växer så det knakar...
 
Gravid vecka 13
 
Barnet
 
Risken för missfall minskar betydligt. Mycket är färdigt och fostret koncentrerar sig nu på att växa. Huvudet växer däremot lite långsammare nu. Få missbildningar tillkommer efter vecka 13. Fortsätt vara försiktig med vad du äter och dricker. Det påverkar fostret under hela graviditeten.
Nu börjar de mänskliga dragen träda fram allt tydligare.
Längd huvud till stjärt 74 mm.
 
 
Mamman
 
Fostret påverkas hela graviditeten av stress, så tänk på att ta det lugnt. Avstå från alkohol, droger och tobak och lev sunt. Nu mår de flesta gravida inte längre illa men tyvärr finns det några få som fortsätter att må illa flera veckor till. Du kan märka hur livmodern börjar växa i en jämn takt. Magen börjar rundas lite. Din midja försvinner och du kommer antagligen inte i dina vanliga kläder längre. Även om det inte syns utåt kan du själv se skillnad när du är naken.

http://www.vardguiden.se/Tema/Gravid/Graviditetskalender/Veckor/Gravid-vecka-13/
 
Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar