tisdag 28 maj 2013

Vecka 17 + 2

 Status:  Ordentliga besvär med rygg, höfter som strålar ned i ljumskarna, har också känt av ischias. Ringde barnmorskan som sa jag fick söka läkartid, risken är ju att det kan vara fog lossning än om det är lite tidigt, risk finns dock att jag då bli sjukskriven så vi bestämde att jag först skulle boka tid hos sjukgymnast och få ett bälte utprovat samt lite övningar så börjar jag först med det för att se om det har någon effekt innan man går vidare till nästa steg.. Ska dit nästa onsdag 5 juni.
 
Vecka 17
 
Barnet
 
Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal.
Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen.
Vikt 170 gram.
 
 
Mamma
 
Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp. Många gravida blir även täppta i näsan. Du bör undvika nässpray, men koksaltlösning går bra. Det finns som spray och pipetter. Du kan även få mer besvär med flytningar samt få smärtor i ljumskarna. Nu är det dags för ultraljudsundersökning. 
 
 
 
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar